Fillers

Fillers fyller ut dina rynkor så att de inte syns. Ämnet, som ofta är hyaluronsyra, injekteras i huden. Restylane var den första produkten på marknaden, men nu finns det många fillers att välja emellan.


Fillers

Olika varianter på fillers

Några fillers som används är Teosyal, Restylane, Juvederm, Esthélis, Evolence, New fill, Prevelle Silk, Aquamide och kroppseget fett.

De flesta innehåller hyaluronsyra men det finns andra ingredienser i fillers såsom kollagen, socker, kropsseget fett och mjölksyra. De har olika verkningssätt och håller olika länge. En del fillers är permanenta.

Restylane

Restylane är den första fillern som kom på marknaden 1996. Produkten innehåller hyaluronsyra. Det finns många konkurrerande produkter till Restylane som just är baserade på hyaluronsyra.

Det finns sex olika sorters Restylane beroende på vilken typ av behandling du vill göra. Restylane Touch, Perlane och Vital används främst mot rynkor.

Restylane håller i 6-12 månader.

Juvederm

Juvederm är en filler som innehåller hyaluronsyra. Det som skiljer hyaluronsyran mot Restylanes hyaluronsyra är att den är framtagen på ett annat sätt och inte är stabiliserad som Restylane. Detta innebär att det krävs en större mängd. Det kan då också sjunka ihop efter en tid och se lite ojämn ut innan det försvinner.

Juverderm håller i 4-8 månader.

Teosyal

Teosyal är en filler som innehåller hyaluronsyra. Teosyal anses vara väldigt ren från proteiner vilket också minskar risken för allergiska reaktioner. Hyaluronsyran är också gjord på ett sätt som kan ge den en extra lång hållbarhet.

Om du injekterar teosyal flera gånger på varandra så får du ett väldigt hållbart resultat. Vissa personer säger att de har fått resultat i upp till två år genom att fylla på injektionen strax efter den första injektionen.

Teosyal håller i 8-12 månader.

Esthélis

Esthélis är en filler som innehåller hyaluronsyra. Den sägs ge ett snyggare och slätare resultat än andra produkter då det inte klumpar sig.

Esthélis håller i 6-12 månader.

Evolence

Evolence  är en filler som innehåller kollagen och socker. Evolence håller längre än de flesta icke-permanenta fillers men fäster i huden på ett annat sätt. Därför krävs det en väldigt duktig behandlare för att Evolence ska bli bra och se naturligt ut.

Evolence håller i 12-15 månader.

New-fill

New-fill är en filler som innehåller mjölksyra. Mjölksyra är något som vi naturligt har i kroppen. New-fill stimulerar produktionen av kollagen i kroppen, vilket skiljer sig från de andra fillers.

New-fill håller i 6-12 månader.

Prevelle Silk

Prevelle Silk är en filler som innehåller hyaluronsyra. Dessutom innehåller den även lidokain som ger smärtlindring.

Prevelle håller i 3-6 månader.

Aquamide

Aquamide är en filler som innehåller polyakrylamid och som är permanent. Alltså att den håller för alltid. Dock finns det flera nackdelar då den kan ge biverkningar som knölar, förhårdnader, asymmetri och det kan vara svårt att ta bort Aquamide när den väl är på plats.

Kroppseget fett

Du kan ta fett från någonstans på din kropp och använda det för att fylla ut dina rynkor i ansiktet. Ditt egna fett kan stanna permanent i det område du väljer att behandla. Av det du sprutar in så stannar ungefär 20-30 procent.

Hyaluronsyra ger fukt och volym

Hyaluronsyra är en vanlig ingrediens i fillers. Detta på grund av att hyaluronsyra finns naturligt i vår kropp och fungerar på så sätt att den ger huden fukt, volym och bidrar till ny vävnad.

De fillers som innehåller hyaluronsyra medför generellt en väldigt liten risk för allergiska reaktioner och andra biverkningar. Hyaluronsyra påverkar inte heller ansiktsuttrycken eller ansiktsrörelserna.

De fillers som använder hyaluronsyra som bas är Restylane, Juvederm, Teosyal, Esthélis och Prevelle Silk.

Pris

Pris varierar beroende på vilken filler du använder samt var du gör din behandling. Men det kostar ungefär 2 000-6 000 kronor per område.