Laser mot rynkor

Det finns ett stort utbud av laser mot rynkor. Alla dessa metoder går ut på att värma upp huden på olika sätt för att stimulera hudens egen produktion av kollagen. De två hetaste lasermetoderna just nu är Fraxellaser och Thermage.


Thermage – endast en behandling krävs
laser mot rynkor

Med metoden ”thermage” så märks huden upp med ett rutformigt mönster. Varje ruta får sedan en eller flera laserpulser.

Thermage, som även kan kallas thermalift och thermacool, är en behandling med radiofrekvensteknologi, alltså radiovågor som värmer upp läderhuden. Uppvärmningen gör att nybildning av kollagen och bindväv stimuleras. I och med detta stramas huden åt.

Behandlingen går till så att huden märks upp med ett rutformigt mönster. Varje ruta får sedan en eller flera pulser. Varje puls varar i två till sju sekunder.

Det krävs endast en enda behandling för att få ett resultat. Och detta resultat kan hålla i upp till två år. Tänk dock på att uppstramning endast handlar om några millimeter.

Thermage över hela ansiktet kostar ungefär 35 000 kronor. Vill du bara behandla en del av ansiktet kostar det ungefär 15 000 kronor.

Fraxellaser (fractional laser) – huden reparerar sig snabbare

Fraxellaser är en lasermetod som kan strama upp hud och reducera ytliga rynkor. Med ett laserverktyg skjuts laserstrålar ner genom små kanaler ner till läderhuden. Detta gör att produktionen av kollagen ökar i de uppvärmda områdena.

Med denna metod lämnas en stor del av huden helt orörd vilket gör att huden kan reparera sig själv mycket snabbare än vid andra metoder.

Det krävs ungefär fem fraxel-behandlingar för att uppnå ett resultat. Fem behandlingar kostar ungefär 30 000 kronor. Resultatet kan hålla i flera år om du inte röker eller solar för mycket.